Rolul tehnologiei și al inteligenței artificiale în predarea BIOLOGIEI
- Posted by Roxana Geanta
- Categories Biologie, Cancelaria Corint Webinarii
- Date aprilie 2, 2025
- Comments 0 comment

Asociația Corint ProEducație, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Maramureș, Prahova, Timiș, Tulcea, Vâlcea, te invită pe Zoom, luni/ 7 aprilie 2025 / ora 19:00, la webinarul gratuit pe tema Rolul tehnologiei și al inteligenței artificiale în predarea BIOLOGIEI.
În contextul actual al digitalizării accelerate se impune adaptarea procesului de predare-învățare la noile nevoi educaționale, alternând practicile tradiționale cu cele moderne. Inteligența artificială (AI) are potențialul de a transforma sistemul educațional, aducând eficiență și personalizare într-o manieră fără precedent și oferind noi modalități de interacțiune între profesori și elevi.
Să nu uităm, însă, că integrarea AI în educație vine și cu o serie de provocări care trebuie gestionate cu atenție, pentru a asigura o implementare eficientă și echitabilă.
Discutăm despre utilizarea AI ca instrument complementar cu invitații noștri speciali:
- IULIANA TANUR, profesor de biologie la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, mentor, formator, expert POSDRU, autor de manuale și de auxiliare școlare
- LUMINIȚA CITREA, profesor de biologie, Inspector școlar la ISJ Bihor
- ADELIN STANCIU, profesor de biologie la Liceul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, licențiat în biochimie, membru al comunității MERITO, fondator al platformei profudebio.ro
Conectarea se va face începând cu ora 18:55, iar discuția va fi transmisă Live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Educațional, CorintProEducatie, dar și pe canalul de YouTube Editura Corint, iar înscrierea la webinar constituie acordul tău în acest sens.
Spre finalul discuției, vom pune în chat link către formularul pe care te rugăm să-l completezi, pentru a-ți putea elibera adeverința de participare.
Nu rata această oportunitate de a explora noi abordări didactice alături de alți profesori pasionați!
- Descoperim împreună cum putem integra inteligența artificială în procesul de predare-învățare.
- Aflăm ce presupune transdisciplinaritatea biologie-informatică, prin utilizarea bazelor de date genetice, în bioinformatică.
- Îți prezentăm aplicații de vizualizat structuri anatomice cu realitate augmentată (AR) sau realitate virtuală (VR).
- Discutăm despre utilizarea AI ca instrument complementar în evaluarea elevilor, punctând următoarele aspecte:
- personalizarea evaluării
- automatizarea sarcinilor
- evaluarea obiectivă
- crearea de materiale didactice interactive
Participarea la acest webinar îți va oferi inspirație, idei practice și resurse valoroase pentru lecțiile de biologie.