Comunicare în limba română. Manual pentru clasa I (Oprițoiu)
Autori: Corina Daciana Oprițoiu, Emanuela Patrichi, Laura Piroș, Anca Veronica Tăut, Irina Vasile, Raluca Voina
Pentru că nu toate manualele sunt la fel și nici nu dispun de aceeași structură, dorim să te ajutăm să iei decizia cea mai bună pentru clasa ta.
De ce să alegi acest manual?
- Reprezintă un instrument cuprinzător și eficient, care facilitează predarea abilităților de comunicare în limba română, de literație și alfabetizare. Combină tehnicile tradiționale cu cele inovatoare, îmbinând rigoarea științifică și pasiunea pentru învățare.
AVANTAJ: oferă elevilor un suport real pentru succesul academic viitor și pentru dezvoltarea personală.
- Pune accentul pe cunoștințele și abilitățile fundamentale de comunicare, utilizând o abordare antrenantă de învățare, acordând prioritate dezvoltării abilităților lingvistice esențiale (vorbirea și scrisul).
AVANTAJ: oferă elevilor oportunitatea de a se exprima creativ și de a lucra pe baza proiectelor interdisciplinare.
- Îndeplinește cerințele programei, dispunând de o abordare bine structurată, detaliată și actualizată a subiectului. Cerințele și exercițiile respectă exigențele programei, punând accent pe competențele formative, dezvoltate prin multiple activități și exerciții atractive.
AVANTAJ: conține, plasați deloc aleatoriu, germenii de învățare pentru clasa a II-a, care sunt prezentați cursiv, fiind aplicabili în mod ritmic, facil și la îndemână.
- Facilitează descoperirea, gândirea critică și motivația pentru învățare. Exercițiile punctează dezvoltarea gândirii, fiind structurate de la concret la abstract, cu o notă de problematizare.
AVANTAJ (noutate): prezintă numeroase întrebări care incită la comunicarea liberă, la conversație, la coeziunea grupului de învățare.
- Abordează conținuturi transdisciplinare prin unitățile de învățare (dezvoltare personală, științe, reguli de circulație, arte, aplicabilitate practică și funcțională a limbii române).
AVANTAJ: își propune să dezvolte real inteligența emoțională a elevilor prin utilizarea exercițiilor creative, subliniind relevanța limbii române pentru viața lor de zi cu zi.