MANAGEMENTUL ÎNVĂȚĂRII. Strategii de învățare eficientă
- Posted by Roxana Geanta
- Categories Consiliere și dezvoltare personală, Cancelaria Corint Webinarii
- Date martie 12, 2025
- Comments 3 comments

Asociația Corint ProEducație, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Maramureș, Prahova, Timiș, Tulcea, Vâlcea, te invită pe Zoom, marți/ 18 martie 2025 / ora 19:00, la webinarul gratuit MANAGEMENTUL ÎNVĂȚĂRII. Strategii de învățare eficientă.
Ne vor fi alături:
- ION-OVIDIU PÂNIȘOARĂ – Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti
- SORIN CRISTEA – Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti
- ADINA PESCARU – Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti
Moderator: SIMONA PREDA, Brand Manager Corint
Înscrie-te aici pentru a participa la eveniment și nu ezita să ne pui în chatul din Zoom întrebările tale.
Conectarea se va face începând cu ora 18:55, iar discuția va fi transmisă Live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Educațional, CorintProEducatie, dar și pe canalul de YouTube Editura Corint, iar înscrierea la webinar constituie acordul tău în acest sens.
Spre finalul discuției, vom pune în chat link către formularul pe care te rugăm să-l completezi, pentru a-ți putea elibera adeverința de participare.
Cadrul didactic este cel care-i oferă elevului pârghiile corecte de valorificare a informațiilor provenite din mediul social.
Calitatea învățării depinde de capacitatea profesorului de proiectare curriculară a activităților de instruire, centrată asupra competențelor de înțelegere, aplicație, analiză-sinteză, gândire critică, activitate, realizate și perfecționate permanent prin strategii didactice interactive și inovative.
Rezultatele obținute în timp vizează învățarea durabilă, în perspectiva educației permanente și a autoeducației.
- Cum putem face învățarea mai atractivă
- Elevul și provocările învățării în lumea de azi
- Forța învățării în școală și în societate
Sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom explora alături de invitații noștri, profesori care și-au lăsat amprenta asupra sistemului nostru educațional, care au inspirat și inspiră generații de elevi și de colegi prin dedicare, inovație și pasiune.
Învățarea poate fi analizată din două perspective: psihologică și pedagogică.
- Din perspectivă psihologică, învățarea reprezintă o activitate psihică umană fundamentală – alături de joc, muncă și creație – cu funcție de adaptare la cerințele mediului extern, natural și social și la propriile nevoi subiective (cognitive, afective, psihomotorii, sociale), realizată prin dobândirea de cunoștințe, deprinderi și priceperi, de comportamente (conduite) sociale, de obișnuințe morale și de aptitudini (abilități) profesionale.
- Din perspectivă pedagogică, învățarea reprezintă o acțiune proprie elevului, dependentă de calitatea mesajului didactic, conceput și comunicat de profesor prin acțiunea de predare, perfecționat în condiții de evaluare continuă, formativă, realizată pe tot parcursul activității de instruire.
Next post
3 Comments
Foarte util cursul
Mulțumim frumos pt utilele informații!!! O bucurie să-i revedem pe titanii educației noastre
(eliberați adev de participare? Nu am vz link-ul postat în comm)
Pentru a putea primi adeverința de participare la webinarul nostru, vă rugăm să completați cu atenție, în această seară (18 martie 2025) fără diacritice, formularul atașat. Datele se vor prelua automat în adeverința pe care o veți primi pe email. https://www.whiteimage.biz/clients/corint/2025/no39/