ÎNVĂȚAREA PRIN INVESTIGAȚIE. Soluții practice de integrare a experimentului virtual în lecțiile de fizică
- Posted by Roxana Geanta
- Categories Cancelaria Corint Webinarii, Fizică
- Date martie 17, 2025
- Comments 0 comment

Asociația Corint ProEducație, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Maramureș, Prahova, Timiș, Tulcea, Vâlcea, te invită pe Zoom, marți/ 25 martie 2025 / ora 19:00, la webinarul gratuit pe tema ÎNVĂȚAREA PRIN INVESTIGAȚIE. Soluții practice de integrare a experimentului virtual în lecțiile de fizică.
Webinarul va contribui la dezvoltarea competenței de proiectare a unor activități didactice bazate pe investigație științifică, utilizând experimentul virtual. Totodată, vei afla de la invitații noștri care sunt atributele unor resurse didactice de calitate în procesul de predare-învățare, bazându-se pe manualele școlare ale prezentului, dar și ale viitorului.
Ne vor fi alături:
- CRISTIAN PRESURĂ
DOCTOR ÎN FIZICĂ, profesor nominalizat la categoria Educație în cadrul Galei Radio România, care premiază Excelența, inventator și cercetător
- DANIELA ȚEPEȘ
PROFESOR DE FIZICĂ, formator național și coautor curriculum pentru formarea profesorilor în cadrul proiectelor Fizica Altfel și CRED, prof. MERITO
- GABRIELA DELIU
PROFESOR DE FIZICĂ, coautor pentru formarea profesorilor în cadrul proiectelor Fizica Altfel, prof. MERITO
Înscrie-te aici pentru a participa la eveniment și nu ezita să ne pui în chatul din Zoom întrebările tale.
Conectarea se va face începând cu ora 18:55, iar discuția va fi transmisă Live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Educațional, CorintProEducatie, dar și pe canalul de YouTube Editura Corint, iar înscrierea la webinar constituie acordul tău în acest sens.
Spre finalul discuției, vom pune în chat link către formularul pe care te rugăm să-l completezi, pentru a-ți putea elibera adeverința de participare.
DESPRE CE VOM DISCUTA…
Investigația științifică – metodă de cercetare & metodă didactică
- De ce utilizăm investigația științifică în predarea științelor? Care sunt beneficiile pentru elevi și provocările pentru profesor?
- Când poate începe învățarea prin investigație? Ce tip de investigație științifică utilizăm la clasă, în funcție de vârsta elevilor?
- Care sunt etapele investigației științifice ca metodă de predare-învățare? Care sunt rolurile profesorului și ale elevului în fiecare etapă
Integrarea experimentului virtual în diferite etape ale investigației. Exemple de bune practici.
- Unde găsim experimente virtuale potrivite pentru investigațiile noastre?
- Cum integrăm experimentul virtual în diferite etape ale investigației?
- Care sunt avantajele și limitele experimentelor virtuale?
Previous post