Buzunarul cu idei și resurse pentru orele de Comunicare în limba română (clasa I)
- Posted by Corint
- Categories Primar, Cancelaria Corint Webinarii
- Date februarie 21, 2025
- Comments 4 comments
Asociația Corint ProEducație în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din județele Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Maramureș, Prahova, Timiș, Tulcea) te invită pe Zoom, miercuri/ 26 februarie 2025 / ora 19:00, la webinarul gratuit Buzunarul cu idei și resurse pentru orele de Comunicare
în limba română (clasa I).
Ne vor fi alături:
LAURA PIROȘ
Profesor pentru învățământul primar, autor, fondator al comunității Clasa mea, profesor MeritoIRINA VASILE
Profesor pentru învățământul primar, facilitator de mentalitate deschisă în educație, membră SuperTeachDACIANA OPRIȚOIU
Profesor pentru învățământul primar, gradul didactic I, Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, Deva
Conectarea se va face începând cu ora 18:55, iar discuția va fi transmisă Live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Educațional, CorintProEducatie, dar și pe canalul de YouTube Editura Corint, iar înscrierea la webinar constituie acordul tău în acest sens.
Spre finalul discuției, vom pune în chat link către formularul pe care te rugăm să-l completezi, pentru a-ți putea elibera adeverința de participare.
Buzunarul cu idei… Un buzunar poate ascunde surprize.
Când în conceperea unui scenariu didactic pentru ora de limba română inserezi surprize jucăușe, ai câștigat clar atenția elevilor.
Cu ce fel de surprize putem veni? Cu unele care să determine elevul să spună acasă „Doamna e plină de surprize”. Și atunci, pe lângă atingerea obiectivelor, ai câștigat și încrederea elevului.
Un învățător creativ caută și găsește permanent soluții pentru a susține și a îndulci efortul școlarului mic de a învăța să scrie și să citească, oferindu-i contexte și experiențe de învățare relevante, astfel încât învățarea să fie cu sens, cu bucurie și cu rezultatele așteptate.
Pentru a stimula interesul și participarea activă a elevilor, trebuie să depășim, într-o oarecare măsură, metodele tradiționale de predare-învățare. Utilizarea metodelor interactive contribuie la dezvoltarea competențelor de comunicare, la îmbunătățirea abilităților de citire și scriere, precum și la consolidarea gândirii critice și a creativității.
Iată câteva exemple de metode interactive eficiente:
- Discuții de grup și dezbateri
Implicarea elevilor în discuții de grup și dezbateri pe teme variate îi ajută să își exprime opiniile, să argumenteze și să asculte punctele de vedere ale colegilor.
- Jocuri de rol
Prin jocuri de rol, elevii pot simula diferite situații de comunicare, exersându-și competențele lingvistice într-un context practic.
- Tehnologii educaționale
Aplicațiile interactive, platformele de e-learning sau instrumentele de colaborare online, pot face învățarea mai atractivă și mai accesibilă.
Implementarea acestor metode interactive în predarea disciplinei Comunicare în limba română poate transforma orele de curs într-o experiență plăcută și valoroasă pentru elevi, stimulându-le dorința de a învăța și dezvoltându-le competențele necesare pentru viața de zi cu zi.
4 Comments
Foarte interesant și provocator!Le felicit pe facilitatoare!Sunt inspirationale!
Buna seara! Multumim pentru interes! Facem lunar, pe diverse discipline. Anuntam de fiecare data noile evenimente si temele pe care le abordam pe pagina de Fb Corint Educational. Ganduri frumoase!
Bună ziua, mi-ar plăcea sa cunosc mai multe metode de predare a Limbii române. Va mulțumesc frumos pentru acest webinar
Buna seara! Multumim pentru interes! Facem lunar, pe diverse discipline. Anuntam de fiecare data noile evenimente si temele pe care le abordam pe pagina de Fb Corint Educational. Ganduri frumoase!