Buzunarul cu idei și resurse. Manualul – un instrument curricular în scenariul lecțiilor de Comunicare în limba română la clasa I
- Posted by Roxana Geanta
- Categories Primar, Cancelaria Corint Webinarii
- Date martie 7, 2025
- Comments 0 comment

Asociația Corint ProEducație în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din județele Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Maramureș, Prahova, Timiș, Tulcea, Vâlcea te invită pe Zoom, miercuri/ 12 martie 2025 / ora 18:00, la webinarul gratuit Buzunarul cu idei și resurse. Manualul – un instrument curricular în scenariul lecțiilor de Comunicare în limba română la clasa I.
Ne vor fi alături:
- PATRICHI EMANUELA – profesor pentru învățământul primar, autor, fondator al site-ului educațional Ema La Scoala, profesor Merito
- TĂUT ANCA VERONICA – profesor pentru învățământul primar, autor, fondator al site-ului educațional Învață cu Anca, profesor Merito
- VELE DANA – profesor pentru învățământul primar la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, Cluj-Napoca
Moderator: SIMONA PREDA, Brand Manager Corint
Înscrie-te aici pentru a participa la eveniment și nu ezita să ne pui în chatul din Zoom întrebările tale.
Conectarea se va face începând cu ora 17:55, iar discuția va fi transmisă Live pe paginile de Facebook Editura Corint, Corint Educațional, CorintProEducatie, dar și pe canalul de YouTube Editura Corint, iar înscrierea la webinar constituie acordul tău în acest sens.
Spre finalul discuției, vom pune în chat link către formularul pe care te rugăm să-l completezi, pentru a-ți putea elibera adeverința de participare.
Pentru a-ți conduce elevii spre rezultate școlare foarte bune, trebuie să știi să selectezi resursele și metodele potrivite de predare-învățare, să le gestionezi eficient în scenarii bine gândite pentru obiectivele pe care ți le propui și să îți creezi plaje de libertate curriculară în care creativitatea ta să valorifice nevoile specifice elevilor tăi.
În webinarul nostru, vei afla de la invitatele noastre care sunt atributele unor resurse didactice de calitate și cum să utilizezi manualul și caietul în învățarea cititului și scrierii de mână, la elevii clasei I.
- Doamnele profesoare PATRICHI EMANUELA și TĂUT ANCA VERONICA au elaborat manualul de COMUNICARE ÎN LIMBA ROMÂNĂ pentru clasa I, alături de Corina Daciana Oprițoiu, Laura Piroș, Irina Vasile, Raluca Voina, un instrument cuprinzător și eficient pentru predarea abilităților de comunicare în limba română, dar și de literație și alfabetizare.
Unul dintre punctele forte ale manualului este capacitatea sa de a combina accentul pe cunoștințele și abilitățile fundamentale cu o abordare antrenantă a învățării. Manualul acordă prioritate dezvoltării abilităților lingvistice esențiale, cum ar fi vorbirea și scrisul, oferind în același timp oportunități de exprimare creativă și proiecte interdisciplinare.
- Autoarele au contribuit și la realizarea auxiliarului care însoțește manualul de Comunicare în limba română pt clasa I, conceput astfel încât copiii să-și poată exersa abilitățile de scriere într-un mod interactiv și distractiv.
Cu pagini adaptate vârstei lor, exerciții captivante și spațiu pentru scrierea de mână pentru a exersa literele și cuvintele, acest caiet este cheia către o comunicare în limba română fluentă și distractivă. Astfel, ei vor descoperi prin joacă tainele scrisului și ale cititului.

Comunicare în limba română. Manual pentru clasa I
Corina Daciana Oprițoiu, Emanuela Patrichi, Laura Piroș, Anca Veronica Tăut, Irina Vasile, Raluca Voina
136 pagini

Comunicare în limba română. Caietul elevului. Clasa I
Corina Daciana Oprițoiu, Emanuela Patrichi, Laura Piroș, Irina Vasile
112 pagini